Munkahely bővítés a pápai Szent Kinga Gyógyintézetben

 

logopar

A pápai Szent Kinga Gyógyintézet a járóbetegek ellátását már 10 éve végzi OEP finanszírozásban. A gyógyítási paletta színes és folyamatosan bővülő, köszönhetően az ellátást végzők színvonalas munkájának és az újdonságokra figyelő eszköz beruházásoknak.
Az intézeti működés a mozgásszervi rehabilitáció, reumatológia és fiziotherápia, belgyógyászat szakterületeket érinti. A legkorszerűbb lézer, elektromágnes, infravörös és hydroterápiás eszközök lehetővé teszik az egyénre szabott gyógyítást. Új diagnosztikai működési tevékenység a csontsűrűség mérés. Az intézmény rehabilitációs területe a nyugati megyehatárig terjed, háziorvosi beutalóval, útiköltség biztosításával térítésmentesen igénybe vehetőek a szolgáltatások.
Az intézet igazgató főorvosa belgyógyász, rehabilitációs, reumatológus és fiziotherápiás szakorvosi képesítései mellett egészségügyi közgazdászként hangsúlyozottan foglalkozik az intézet szakmai irányításával, szervezésével, fejlesztésével. E munka gyümölcse, hogy a cég rövid időn belül két európai uniós pályázaton is sikeresen szerepelt, jelentős támogatást elnyerve gyógyító berendezések vásárlására és az egészségügyi dolgozók létszámbővítő foglalkoztatására.
Utóbbi létszámfejlesztést az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program tette lehetővé, 50 millió Ft támogatást biztosítva a többlet létszám bérköltségeire. Így két gyógytornász, két orvos asszisztens és ápoló, két gyógymasszőr, és egy több szakmás szakorvos állt munkába, a meglévő létszámot kiegészítve, rugalmas munkaidőkezdést és részmunkaidős foglalkoztatást biztosítva.

csoportke‚p

A létszámfejlesztés nem annyira a munka volumenének, inkább a minőségi munkának és a komfortos betegellátásnak szól. De egybecseng a létszámnövelés a terápiás eszköz fejlesztés személyi háttér igényével is.

Adorján Barbara
Adorján Barbara
Kovács Bernadett
Kovács Bernadett
Mészáros Renáta
Mészáros Renáta
Molnárné Kertész Adrienn
Molnárné Kertész Adrienn
Piszker Veronika
Piszker Veronika
Rieger Ágnes
Rieger Ágnes

Hogyan függ össze a létszámbővítés és a gyógyító munka minősége? Az összefüggés sokrétű. Ha nagyobb a létszám, több időt lehet fordítani a betegekre, több idő jut a szakmai elmélyülésre, a tapasztalatok elemzésére, a minőség és a higiénia sokrétű feladataira, ugyanakkor fokozott szerep hárul az igazgató főorvos koordináló munkájára.
A gyors iramban fejlődő orvostudomány és gyógyító technika a szakmai továbbképzés igényét is tovább növeli. A Szent Kinga Gyógyintézet eddig is kiemelt szerepet biztosított az orvosok, gyógytornászok, szakszemélyzet tervszerű továbbképzésére. A létszámbővítés megkönnyíti a szaktanfolyamokon való részvételt, mivel egy-egy munkatárs távolléte nem veszélyezteti a biztonságos, folyamatos betegellátást.
Az orvoslás fejlődésének egyik velejárója a specializáció, a szakok tovább szakosodása. A gyógyintézet célja olyan speciális ellátási feladatok megtalálása, melyek nem vagy kevéssé megoldottak térségünkben. Megjegyzendő, hogy ezek a "fehér foltok" azért alakulnak ki, mert többnyire a nem gazdaságos tevékenységek körébe tartoznak.
E szakosodás jegyében folyik az agyi történésen átesett betegek rehabilitációs kezelése, érszűkületes, lábszárfekélyes betegek gyógyítása, baleseti és műtéti utókezelés, idegrendszeri és ortopédiai betegek, amputáltak rehabilitációja, gyermekkori gerincferdülések gondozása, a csontritkulás diagnosztikája. A gyógytornászok sikeresen alkalmazzák a McKenzie, Taping, 3D scoliosis, Mulligan féle legkorszerűbb módszereket. Kiemelt szerep jut az infúziós kezelésnek, nemcsak a mozgásszervi, hanem az érrendszeri és csontritkulásos betegek terápiájában is. A létszámbővítés ezen időigényes specialitások alkalmazását is segíti.