Gyakornoki program a Szent Kinga Gyógyintézetben

GINOP támogatási projekt keretében

A támogatási projekt részletei


A kedvezményezett neve:
Szent Kinga Egészségügyi Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
 
A projekt címe:
Gyakornoki program a Szent Kinga Gyógyintézetnél
 
A szerződött támogatás összege:
4 292 505 Ft
 
A támogatás mértéke (%-ban):
100%
 
A projekt tervezett befejezési dátuma:
2020. 09. 30.
 
A projekt azonosító száma:
GINOP-5.2.4-16-2019-04245.

A program bemutatása

2020. januárjától kezdődő fejlesztésünk, a GINOP-5.2.4-16-2019-04245 támogatási projekt keretében valósul meg, melynek célja és indokoltsága a humán- és tárgyi erőforrásaink fejlesztése. Mivel a szolgáltatásainkra az igény nagyobb, mint amit rövid határidőn belül ki tudunk szolgálni, így a vállalkozásunk stratégiája, hogy növeljük a kapacitásainkat és ezáltal több pácienst tudunk kiszolgálni egységnyi időn belül.

A projekt keretében további 1 fő fizioterápiás szakasszisztenst fogunk alkalmazni. Ezzel a végzettséggel rendelkező személy képes a prevenciós, rekreációs, rehabilitációs területen a fizioterápiás asszisztensi szakmai feladatokat önállóan, a szakorvos, vagy gyógytornász utasítása alapján végezni a hatékony betegellátás érdekében.

A projekt keretében 1 db Therlan 4E elnevezésű és 1 db Sonostim C1 készülék kerül beszerzésre, mellyel jelenleg cégünk nem rendelkezik, így hiánypótló lenne a szolgáltatási palettánkat tekintve. A készülékek a fizikoterápia két kiemelkedően fontos fajtáját képesek kiszolgálni: az elektroterápiát és az ultrahang terápiát.

szent kinga

Therlan 4E:

Az elektroterápia a fizikoterápia egy széles körben elterjedt típusa. Ha megfelelően használjuk és alkalmazzuk, nagyon hatékony gyógyítási segédeszközzé válhat. A készülék az izmok és az idegek - a terápiának megfelelő - elektromos ingerárammal történő stimulációjára szolgál. Segítségével elérhető az izmok erősítése, a vérellátás serkentése, az izmok regenerálása és ellazítása, a fájdalom csillapítása, valamint a mozgásminták újra beidegződésének elősegítése az alábbi szakterületeken: baleseti rehabilitáció, baleseti sebészet, neurológia, ortopédia, fájdalom terápia, fizikális medicina, sportorvoslás.

szent kinga

Sonostim C1:

Az ultrahang kezelés során a biológiai hatás szempontjából a sugárzás hatására a következő funkcióváltozásokat sikerült igazolni: végtagízületi kopások (arthrosis) kezelése, idült gyulladások (arthritis) kezelése, izomelmerevedés miatt kialakuló izomfájdalmak mérséklése, izom fájdalmak (myofasciális triggerpontok) mérséklése, reuma (rheumatoid-arthritis) kezelése.

E készülékek segítségével a fizikoterápiás szakasszisztens a szükséges igényt kielégítve el tudja végezni ezt a két terápiás eljárást a pácienseken, így a szakképesítésének megfelelő szakmai munkavégzés valósulhat meg. Ezen eszköz nélkül sokkal kisebb szolgáltatási csomagot tudnánk biztosítani a betegeknek, így a gyakornok sem tanulná meg szakmája jelenlegi elvárásainak megfelelő terápiás módszerek gyakorlati alkalmazását.

A vállalati kapcsolattartó 2006 óta fizioterapeuta cégünknél, a Pécsi Tudományegyetemen végzett gyógytornászként. Mivel 14 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a gyakornok munkakörével azonos tevékenységben, így megfelelő szakmai háttérrel rendelkezik a mentoráláshoz.

A projekt számszerűsíthető eredményei:

- 1 fő gyakornok és 1 fő vállalati kapcsolattartó foglalkoztatása,
- 2 db eszköz beszerzésre,
- általános (rezsi)költség,
- kötelező nyilvánosság biztosítása,
- a projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. 09. 30.

logopar