Legújabb fejlesztéseink

Szent Kinga nyomdokain a pápai gyógyintézet

 

A pápai Szent Kinga Gyógyintézet vezetői tudják, hogy névadójuk nyomdokain kell a céget működtetni, azaz fejleszteni is kell.
A lengyel királyhoz feleségül ment Árpád házi Szent Kinga gazdaságfejlesztéssel írta be nevét a történelembe, mivel az erdélyi sóbányák technológiáját honosította meg Lengyelországban.
A Szent Kinga Gyógyintézet fejlesztése többirányú, személyi, szakmai, építészeti és eszköz célú. Ezúttal az eszközpark fejlesztéséről kell szólni, mert az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program pályázatán sikeresen szerepelt a cégünk 21,6 millió Ft-os eszközberuházási programja, ezen összeg 30%-át támogatja az európai uniós forrás.
A pályázati program alapján beszerzett, főleg gyógyító berendezések igazodnak a térségi betegigényekhez és a gyógyítási technika legújabb kínálatához.

Az új gépek sorának legértékesebb tagja az USA-ból beszerzett korszerű csontsűrűség mérő diagnosztikai berendezés, amely a csontrendszer állapotát röntgen sugarakkal méri. E berendezés a gyógyintézmény csontritkulás centrumként való működését is megalapozza.

Csontsűrűség mérés

 

A csontrendszer leépülése megállítható folyamat. A törési kockázat feltérképezését követően számos lehetőség áll rendelkezésre az életmód változtatástól a legkorszerűbb injekciós és infúziós gyógyszeres terápiákig. Nem lényegtelen a gépi szűrés, hiszen a csontritkulás sokáig némán, panaszmentesen halad előre. Köztudottan a hölgyek a veszélyeztetettebbek, de a férfiak sem húzhatják ki magukat, hiszen egyéni hajlam alapján, életmódtól függően, különböző betegségek és azok kezelésére alkalmazott egyes gyógyszerek szedése kapcsán náluk is bekövetkezhetnek csontproblémák, a legrosszabb esetben akár csigolya összeroppanás.

 

Az úgy gyógyító berendezések egyike a BEMER készülék, amely a legkorszerűbb elektromágneses terápiát teszi lehetővé. A Hydrosun készülék infravörös sugarakkal gyógyít.

Elektromágneses terápia

 

Az újabb hidraulikus, elektromos vezérlésű kezelőágy úgy a mozgáskorlátozott betegek, mint a kezelő személyzet számára könnyebbséget jelent a kezelés kivitelezésében.

Izület mozgató torna

A gyógyintézetben már sikeresen vizsgázott lézer terápiás eszközpark újabb, nagy teljesítményű berendezésekkel gyarapodott. Tapasztalataik szerint a lézer terápia segítségével számos, más fizikoterápiás eljárással sikertelenül kezelt fájdalom tünetegyüttes nyert enyhülést, gyógyulást.

Lézer terápia

Hiányt pótol az ATROMOT típusú váll, csípő és térd ízület mozgató készülék beszerzése gyógytornánkra. A gyulladás, porckopás és meszesedés miatt bekötött ízületek mozgástartományának helyreállításában, a balesetet szenvedett, a műtött betegek utókezelésében a gyógytornászok munkáját teszi eredményesebbé.

Az informatika fejlesztése örök sláger. Hét munkaállomással, multifunkciós berendezésekkel, új programokkal bővült a számítógépes rendszer. A gyorsaság, pontosság, sokirányú tájékozódás, minőségi munka követelményét a korszerű informatikai rendszer biztosítja, hozzájárulva a betegek komfortos kiszolgálásához.
A Szent Kinga Gyógyintézet túlnyomórészt térítésmentesen igénybe vehető szolgáltatásainak fő célja az egészség megőrzése, a betegségek súlyosbodásának megelőzése, a csökkent vagy elvesztett funkciók lehetőség szerinti legmagasabb szintű helyreállítása, az orvosi rehabilitáció. Az ismertetett eszközfejlesztések kiemelkedő szintre emelik az intézet munkáját.